Afdrukopties:

Aardappelpuree

Opbrengsten2 portiesVoorbereidingstijd10 minutenKooktijd20 minutenTotale tijd35 minuten

Romige aardappelpuree met peterselie en mosterd, lekker bij een gebakken visje of wild!

 500 g kruimige aardappelen
 100 ml melk
 30 g roomboter
 500 ml bouillon van kip of rund, van een blokje of vers
 1 ei
 ½ theelepel nootmuskaat
 1 eetlepel peterselie
 1 theelepel mosterd
1

Schil en was de aardappelen en snij ze in stukken.

2

Kook de aardappelen in de bouillon tot ze gaar zijn. Ongeveer 20-25 minuten.

3

Verwarm ondertussen de melk en snij de peterselie fijn .

4

Scheid de eierdooier van het wit.

5

Giet de aardappelen af, maar bewaar wat van de bouillon.

6

Pers de aardappelen door een pureeknijper of als je die niet hebt stamp je de aardappelen fijn.

7

Roer daarna rustig de melk, boter, nootmuskaat, mosterd en peterselie er door.

8

Roer als laatste de eierdooier er door en eventueel nog een beetje bouillon als de puree te dik is.

9

Je kan de puree eventueel nog enkele minuten in een ovenschaal(tje) onder de grill gratineren, totdat er mooie bruine korstjes op komen.

Voedingswaarden

2 opdieningen

Opdien grootte

2

vraag het aan