Afdrukopties:

Boerenkool stamppot

Opbrengsten4 portiesVoorbereidingstijd10 minutenKooktijd35 minutenTotale tijd45 minuten

Oer-Hollands gerecht, extra lekker op winterse dagen met een rook- of braadworstje.

 500 g boerenkool, fijn gesneden
 1 kg kruimige aardappelen, geschild
 1 rookworst
 50 g roomboter
 150 ml melk
 1 theelepel mosterd
1

Breng de boerenkool aan de kook met ruim water en wat zout.

2

Voeg na 10 minuten de geschilde aardappelen en de rookworst toe toe en kook nog zachtjes 25 minuten.

3

Haal de rookworst er uit en giet het geheel af.

4

Stamp de aardappelen en boerenkool door elkaar en voeg daarbij de melk, boter en mosterd toe om het geheel smeuïg te maken.

5

Serveer met de rookworst op de stamppot

Voedingswaarden

4 opdieningen

Opdien grootte

1

vraag het aan