Afdrukopties:

Cranberry saus

Opbrengsten8 portiesVoorbereidingstijd5 minutenKooktijd20 minutenTotale tijd40 minuten

Feestelijke saus, lekker bij een stukje vlees, zoals kip en varkenshaas, maar vooral bij eendenborst en wild.

 400 g cranberries
 200 g donkere basterdsuiker
 150 ml port
 1 sinaasappel
 6 kruidnagels
 1 kaneelstokje
 ½ theelepel zout
1

Was de sinaasappel en maak droog.

2

Rasp eerst de schil van de sinaasappel en pers daarna het sap uit de vrucht

3

Doe twee theelepels sinaasappelrasp en 50 ml sinaasappelsap in een steelpan en voeg de overige ingrediƫnten toe (suiker, port, zout, kruidnagels, cranberries en kaneelstokje

4

Breng langzaam aan de kook en laat 15 tot 20 minuten zachtjes koken. Roer af en toe door.

5

Plet na ongeveer 10 minuten de cranberries met de achterkant van een pollepel, door ze tegen de zijkant van de steelpan te drukken.

6

Als de saus te dik wordt wat water toevoegen, en wat suiker als de saus te zuur smaakt.

7

Laat iets afkoelen en verwijder het kaneelstokje en de kruidnagels

8

Serveer lauwwarm of laat verder afkoelen voor later gebruik. Voeg dan tijdens het opwarmen nog wat water toe als de saus te dik is.

Voedingswaarden

8 opdieningen

Opdien grootte

500 ml

vraag het aan