Heerlijk vleesgerecht met Hongaarse pit! Van oorsprong soep (Gulyás), maar ingedikt Pörkölt, bij ons goulash genoemd.
Pel de ui en knoflook en snijd in stukjes.
Maak de paprikas schoon en snijd in stukken.
Ontvel de tomaten en snijd ze in kleine stukjes.
Snijd het vlees in blokjes en wentel ze door de bloem. Verhit de boter in een braadpan en bak het vlees op matig hoog vuur in ca. 5 minuten rondom bruin.
Voeg de spekreepjes toe en bak 3 minuten zachtjes mee.
Schep de ui, knoflook en paprika door het vleesmengsel en bak alles nog 2 minuten.
Strooi de paprikapoeder erover en bak 2 minuten zachtjes mee.
De tomatenstukjes, wijn en bouillon toevoegen en even omscheppen.
Voeg de tijm, karwijzaad en majoraan toe.
Breng het geheel aan de kook en laat de goulash afgedekt minimaal 2 uur heel zachtjes sudderen tot het vlees gaar is.
Maak de sperziebonen schoon en snijd ze in stukken.
Schep de stukjes sperziebonen door de goulash en smoor het geheel nog ongeveer nog 45 minuten.
Voeg eventueel naar smaak wat peper en zout toe.
Serveer naar wens met gekookte aardappelen of rijst
4 opdieningen