Afdrukopties:

Kip in romige mostersaus

Opbrengsten4 portiesVoorbereidingstijd40 minutenKooktijd30 minutenTotale tijd1 uur 10 minuten

Makkelijk kip-stoofpotje met mosterdsaus en frisse topping (Helaas, vergeten een foto te maken)

 500 g kippendijen
 ½ eetlepel kipkruiden of wat peper en zout
 1 eetlepel tomatenketchup
 1 eetlepel sojasaus
 1 eetlepel olijfolie
 1 eetlepel boter
 500 g krielaardappeltjes (eventueel in de schil)
 150 g spekreepjes
 75 ml droge witte wijn
 200 ml slagroom
 3 eetlepel grove mosterd (naar smaak)
 4 stokjes tijm
 300 g pitloze witte druiven of ander fris fruit, zoals appel.
1

Snij de kippendijen in tweeën.

2

Wrijf ze in met wat kipkruiden, of peper en zout, en bestrijk licht met de tomatenketchup en sojasaus. Laat een half uurtje intrekken.

3

Verwarm de oven voor op ongeveer 200 graden.

4

Pak ondertussen een koekenpan (of andere pan om in te bakken) en zet een ovenschaal klaar.

5

Verwarm de olie en boter in de pan op matig vuur en bak de kippendijen lichtbruin. Zet het vuur laag en bak ze nog 10 minuten.

6

Haal de kippendijen uit de pan en leg ze naast elkaar in de ovenschaal. Laat de boter en olie in de pan.

7

Zet het vuur weer hoger en bak de aardappeltjes en spekreepjes in de pan goudbruin.

8

Blus af met de witte wijn en laat deze bijna helemaal inkoken.

9

Schep de aardappeltjes en spekjes uit de pan en voeg bij de kip in de ovenschaal.

10

Doe de de slagroom en mosterd in de pan en roer tot een egale saus.

11

Giet de saus over het kip-aardappel mengsel in de ovenschaal en verdeel de takjes tijm er over.

12

Zet het geheel in de oven. Voeg na 10 minuten de druiven toe (los of in kleine trosjes), of partjes appel als je dat lekkerder vind.

13

Zet nog ongeveer 15 minuten in de oven. De druiven (of appel) gaan dan iets verkleuren. Houd in de gaten dat het geheel niet te bruin wordt!

14

Die op met bijvoorbeeld een komkommer-tomaten salade of haricots verts.

Voedingswaarden

4 opdieningen

Opdien grootte

vraag het aan