Kip schotel met diverse groenten in een romige kerriesaus, aangevuld met bananenschijfjes
We beginnen met de kerriesaus door het gesnipperd sjalotje gaar te bakken in de boter en het kerriepoeder in een pannetje op laag vuur.
Laat een aantal minuten een beetje pruttelen, maar zorg dat de boter niet verbrandt/bruin wordt.
Voeg de bloem toe, roer goed door, en laat 2-3 minuten garen
Voeg nu in delen de kippenbouillon toe en roer iedere keer tot een gladde saus en breng telkens zachtjes aan de kook.
Voeg als laatste de kookroom en peterselie toe en laat de saus nog 5 minuten zachtjes pruttelen. Zet daarna het vuur uit.
Was de prei, paprika en wortel
Halveer de prei in de lengte en snij in halve ringetjes.
Snij de paprika in de lengte in vieren en verwijder de zaadlijsten en het steeltje. Snij de stukken in grove reepjes.
Rasp de wortel en snij in plakjes
Maak de champignons schoon en snij in plakjes
Verwijder de schil van de ui en de knoflook en hak beiden in stukjes
Kook/Stoom nu de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking, zodat deze straks klaar is. Meestal is de verhouding 90ml water op 100gr rijst.
Ondertussen gaan we verder. Doe de olijfolie in een ruime koekenpan of braadpan en bak de kippendijen op hoog vuur enkele minuten aan, Zet het vuur laag en bak nog 5 minuten door.
Voeg de ui en knoflook toe en bak enkele minuten mee.
Voeg de overige groenten toe en bak nog enkele minuten.
Voeg de kerriesaus toe en laat het geheel 10 minuten zachtjes sudderen.
Schil ondertussen de banaan en snij in plakjes
Voeg naar smaak nog wat zout en/of peper toe
Als laatste gaan de plakjes banaan er in, roer ze er voorzichtig door, en warm nog even door.
Opdienen met:
De rijst en naar wens nog wat extra plakjes banaan.
4 opdieningen