Afdrukopties:

Kip op z’n Surinaams

Opbrengsten4 portiesVoorbereidingstijd20 minutenKooktijd1 uur 10 minutenTotale tijd1 uur 30 minuten

Lekker Surinaams kipgerecht voor bijvoorbeeld bij de nasi of bami.

 ½ ui
 2 teentjes knoflook
 ½ pepertje, zonder zaadjes, rode peper of sterker naar smaak
 500 g kippendijen (voor dit recept gebruik ik meestal kippendijen omdat ik dat makkelijker en lekkerder vind als bijgerecht dan kippenpoten)
 1 vierkant Maggiblokje (zit meestal in een rood/geel doosje)
 1 theelepel zwarte peper
 ¼ theelepel pimentpoeder
 4 eetlepel sojasaus (bijvoorbeeld van Kikkoman)
 2 eetlepel ketjap manis (zoet, bijvoorbeeld van ABC)
 1 eetlepel ketjap asin (zout, bijvoorbeeld van ABC)
 3 eetlepel olijfolie
1

Hak de ui, knoflook en het pepertje fijn, en verkruimel het maggi blokje.

2

Meng dit met de overige ingrediƫnten, wrijf er de kippendijen mee in en zorg dat ze goed bedekt zijn met het marinade mengsel. Halveer eventueel de kippendijen.

3

Zet het geheel afgedekt in de koelkast. Hoe langer hoe beter, zodat de marinade lekker kan intrekken, zo'n 6 tot 24 uur.

4

Verhit olie in een koekenpan, haal de kippendijen uit de marinade en bak ze op matig vuur 5-10 minuten rondom aan.

5

Voeg de resterende marinade toe en eventueel een scheutje water en/of extra zoete ketjap, en sudder de kippendijen op laag vuur in een uurtje lekker gaar en mals, met een deksel op de pan. Af en toe omscheppen!
Maar maak je dit gerecht wel met kippenpoten dan is het wellicht makkelijker om ze in plaats van te bakken in een koekenpan, ze in een ovenschaal ongeveer een uurtje te braden in de oven op 200 graden.

Voedingswaarden

4 opdieningen

Opdien grootte

vraag het aan