Afdrukopties:

Koolsalade

Opbrengsten4 portiesVoorbereidingstijd25 minutenKooktijd30 minutenTotale tijd55 minuten

Frisse salade met appel en Griekse yoghurt. Heerlijk bij de barbecue!

 ½ witte kool of spitskool
 2 bospenen
 1 appel bijv. Elstar
 1 kleine ui
 1 teentje knoflook
 1 stengel bleekselderij
 3 eetlepel rozijnen
 2 eetlepel griekse yoghurt
 1 theelepel mosterd
 1 eetlepel mayonaise
 1 eetlepel witte wijn azijn
 1 eetlepel witte wijn
 1 theelepel honing
 peper en zout
1

Verwijder de buitenste bladeren van de kool en rasp of snij de kool in hele dunne reepjes, en doe dit in een ruime schaal.

2

Maak de wortelen schoon en rasp ze, voeg bij de kool.

3

Pel en snipper de ui, en snij de bleekselderij in kleine maantjes, en voeg toe aan de kool.

4

Schil de appel, snij in vieren, verwijder het klokhuis, en snij in blokjes, en voeg deze samen met de rozijnen bij de kool.

5

Maak een dressing van de wijn, witte wijn azijn, griekse yoghurt, mayonaise, honing, mosterd en een uitgeperst teentje knoflook. Breng op smaak met peper en zout.

6

Meng de dressing door de salade!

7

Laat een half uurtje staan, maar schep de salade om de 5 minuten even rustig door.

8

Voeg eventueel nog wat fijngesneden peterselie toe.

Voedingswaarden

4 opdieningen

Opdien grootte

1 kg

vraag het aan