Frisse salade met appel en Griekse yoghurt. Heerlijk bij de barbecue!
Verwijder de buitenste bladeren van de kool en rasp of snij de kool in hele dunne reepjes, en doe dit in een ruime schaal.
Maak de wortelen schoon en rasp ze, voeg bij de kool.
Pel en snipper de ui, en snij de bleekselderij in kleine maantjes, en voeg toe aan de kool.
Schil de appel, snij in vieren, verwijder het klokhuis, en snij in blokjes, en voeg deze samen met de rozijnen bij de kool.
Maak een dressing van de wijn, witte wijn azijn, griekse yoghurt, mayonaise, honing, mosterd en een uitgeperst teentje knoflook. Breng op smaak met peper en zout.
Meng de dressing door de salade!
Laat een half uurtje staan, maar schep de salade om de 5 minuten even rustig door.
Voeg eventueel nog wat fijngesneden peterselie toe.
4 opdieningen
1 kg