Smakelijke gehaktballen die naar zeggen in de Librije op de personeelskaart staan, zonder de ui en peterselie weliswaar, maar dat vind ik zelf lekker er door. Ook hangt de hoeveelheid mosterd een beetje af van je smaak en het soort/merk mosterd, en voeg ik zelf niet te veel mosterd toe.
Pel en snipper het sjalotje zeer fijn.
Haal de blaadjes van de peterselie en hak deze fijn.
Voeg het zout, de cayennepeper, mosterd, ketjap, eitjes en het paneermeel toe aan het gehakt.
Meng en kneed het met vochtige handen.
Is het mengsel iets te nat, voeg dan wat extra paneermeel toe. Het gehakt moet een beetje plakkerig aanvoelen.
Vorm met natte handen 4-5 gehaktballen van het mengsel.
Laat de ballen minimaal een half uurtje rusten in de koelkast.
Neem een grote braadpan en smelt de roomboter.
Braad de gehaktballen rondom aan tot ze goudbruin zijn (ongeveer 5 minuten).
Voeg de rundfond toe en gaar de gehaktballen ongeveer 45 minuten met een deksel op de pan.
Deze gehaktballen zijn onder andere lekker op een vers broodje met wat mosterd, of bij met wat kerrie gestoofde spitskool!
4 opdieningen