Afdrukopties:

Rabarbermoes

Opbrengsten4 portiesVoorbereidingstijd10 minutenKooktijd10 minutenTotale tijd2 uur

Overheerlijk, fris, beetje zoetzuur, voor bij een stukje gegrild vlees, als toetje, of als tussendoortje!

 500 g rabarber
 2 eetlepel rietsuiker
 ¼ theelepel kaneelpoeder
 ¼ theelepel kruidnagelpoeder
 2 eetlepel water
1

Verwijder de bladeren van de rabarberstelen

2

Was de stelen, en verwijder een stukje van de uiteinden

3

Snij de stelen in kleine stukjes en breng samen met de overige ingrediënten langzaam aan de kook

4

Roer regelmatig door tot de rabarber uit een valt. Na ongeveer 5-10 minuten.

5

Naar wens kun je nog ander ingrediënten aan de moes toevoegen, zoals verse aardbeien, wat bosbessen jam, een tl citroensap, of extra suiker of kaneel.

6

Laat afkoelen en bewaar maximaal 4-5 dagen in de koelkast.

Voedingswaarden

4 opdieningen

Opdien grootte

vraag het aan