Afdrukopties:

Romige komkommersalade

Opbrengsten2 portiesVoorbereidingstijd5 minutenKooktijd15 minutenTotale tijd20 minuten

Een frisse komkommersalade die door de Griekse yoghurt lekker romig smaakt en door de dille uitstekend past bij een visgerecht.

 1 komkommer
 10 trostomaatjes
 1 hardgekookt ei
 1 kleine ui of sjalotje
 1 eetlepel witte wijnazijn
 2 eetlepel Griekse yoghurt
 1 eetlepel mayonaise
 1 eetlepel extra vierge olijfolie
 1 theelepel mosterd
 2 theelepel verse of gedroogde dille
 zwarte peper en zout
1

Pel en snipper het uitje.

2

Was en schil de komkommer, snij in de lengte doormidden, verwijder eventueel de zaadlijsten en snijd in dunne plakjes.

3

Was de tomaatjes en halveer deze.

4

Meng in een kommetje de yoghurt, mayonaise, olijfolie, dille, mosterd en witte wijnazijn tot een glad sausje.

5

Doe de komkommer en ui in een schaal, voeg  het sausje toe en roer alles goed door.

6

Breng eventueel verder op smaak met gemalen zeezout en zwarte peper.

7

Garneer met de tomaatjes en partjes ei.

Voedingswaarden

2 opdieningen

Opdien grootte

1

vraag het aan