Italiaanse pastasaus met gehakt en veel groenten. De traditionle saus komt uit Bologna, is lekker gevuld, maar bevat oorspronkelijk minder groenten en meer vet vlees. Dus varieer gerust met de groenten, maar die met een * moeten er origineel en naar mijn smaak absoluut in zitten.
Maak de groenten schoon (wassen, schillen, ontvellen, etc.)
Snij de uien en knoflook fijn, en de wortel, paprika, courgette en bleekselderij in blokjes.
Ontvel de tomaten, verwijder eventueel de harde kern, en snij in stukken.
Verwarm de olijfolie in een ruime koeken-/hapjespan op middelhoog vuur.
Bak de uien in een paar minuten fruitig en voeg dan het gehakt toe.
Bak het gehakt rul en gaar en voeg daarna de knoflook, wortel, paprika, bleekselderij, courgette en champignons toe.
Bak ongeveer 5 minuten door, roer regelmatig!
Voeg de tomatenpuree toe, bak een minuutje mee, en blus het geheel daarna af met de rode wijn.
Voeg de bouillon, room en kruiden toe, en roer goed door.
Laat het geheel onder af en toe roeren op lage temperatuur een uurtje pruttelen.
4 opdieningen