Weer eens wat anders dan uit een diepvriespakje. Je weet wat er in gaat en het smaakt veel lekkerder!
Was de spinazie.
Doe spinazie met het aanhangende water in een grote pan.
Verwarm al omscheppend op een middelhoog vuur tot de spinazie geslonken is (en wat donkerder is geworden).
Doe de spinazie in een vergiet en druk het vocht er uit. Ik gebruik meestal een sla-centrifuge om het vocht er uit te halen.
Stort de spinazie op een snijplank en snij hem grof.
Doe nogmaals in een vergiet en druk wederom het vocht er uit.
Smelt de roomboter in de pan. Pas op, laat niet bruin worden.
Voeg de spinazie toe en warm al roerend een paar minuten door.
Voeg de room toe en laat het geheel ongeveer 15 minuten sudderen, tot de spinazie gaar is.
De room wordt grotendeels opgenomen door de spinazie en zie je dan nog nauwelijks, maar je proeft hem wel.
Breng op smaak met peper en zout, en eventueel een snufje nootmuskaat.
Lekker met gekookte aardappels, een gehaktbal en/of een hard gekookt eitje!
0 opdieningen