Afdrukopties:

Tjap Tjoy

Opbrengsten4 porties

Met dit recept van Tjap Tjoy hoef je er nooit meer voor naar de Chinees. Varieer zelf eens met wat andere groenten!

 500 g kipfilet
 250 g champignons
 125 g taugé
 125 g bamboescheuten (uit blik)
 1 ui
 1 bosui
 1 rode paprika
 1 rode peper
 1 winterpeen
 3 teentjes knoflook
 ½ komkommer
 2 pint gemberwortel
 200 ml kippenbouillon
 2 eetlepel oestersaus
 1 eetlepel sojasaus
 3 eetlepel zonnebloemolie
 ½ eetlepel sesamolie
1

Snij de kipfilet in schuine plakjes

2

Maak de ui schoon en snij in niet te kleine stukken (3 keer door de helft). Snij de bosui in de lengte door en daarna een stukjes van een paar centimeter.

3

Schil de winterpeen, en snij in dunne schuine plakjes.

4

Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten, en snij in reepjes of ruitjes

5

Maak de champignons schoon, halveer eventueel de grote, en snij in plakjes

6

Schil eventueel de komkommer, snij in de lengte doormidden, verwijder de zaadlijsten en snij in plakken

7

Doe de bamboescheuten en taugé in een vergiet, spoel af met koud water en laat uitlekken.

8

Halveer de rode peper en verwijder de zaadjes. Hak de peper, de knoflook en de gember zeer fijn.

9

Verhit 2 el zonnebloemolie in een wok en voeg de kip toe. Bestrooi met wat zout en peper en bak de kip op hoog vuur enkele minuten tot hij bijna gaar is. Schep uit de wok en zet apart.

10

Voeg eventueel nog 1 el zonnebloemolie toe en een 1/2 eetlepel sesamolie. Bak hierin de wortel en ui op hoog vuur. Voeg een heel klein beetje bouillon toe en bak nog even door tot de wortel bijna gaar is.

11

Voeg de paprika en champignons toe en bak op hoog vuur circa 2 minuten verder. Voeg indien nodig weer een klein beetje bouillon toe. Het moet een beetje het midden houden tussen bakken en koken!

12

Voeg dan de komkommer, bamboescheuten, taugé, rode peper, knoflook en gember toe en bak al roerend op hoog vuur nog 1 à 2 minuten door.

13

Voeg de kip, oestersaus, sojasaus en eventueel nog wat bouillon toe en warm enkele minuten goed door. De groenten moeten beetgaar zijn en de saus iets ingedikt.

14

Voeg als laatste de bosui toe.

15

Serveer met rijst

Voedingswaarden

4 opdieningen

Opdien grootte

vraag het aan