
Wat heb je nodig....
Wat gaan we doen....
Haal het kreeftenvlees uit het pantser en bewaar dit afgedekt in de koelkast of vriezer tot gebruik.
Maak de wortel, ui en bleekselderij schoon en snij in stukjes
Verhit de olie in een ruime koekenpan en fruit het ui-/groentenmengsel ongeveer 5 minuten op matig vuur.
Hak het pantser eventueel fijner en voeg samen met de coquilles of strandkrabben toe en schep alles door elkaar. Bak ongeveer 5 minuten op hoog vuur.
Voeg naar smaak wat zout en peper toe, en daarna het paprikapoeder en de tomatenpuree en bak nog een minuutje.
Zorg dat de afzuigkap uit staat en houd een passende deksel bij de hand om eventueel de vlammen te doven. Doe 2 eetlepels van de cognac erbij en flambeer door de pan schuin te houden, waardoor de verdampende alcohol vlam zal vatten.
Wacht tot de vlammen uitgedoofd zijn en blus dan af met een voldoende visbouillon.
Giet alles over van de koekenpan in een soeppan en voeg de resterende visbouillon toe.
Voeg de laurier toe en breng het geheel aan de kook en laat de bouillon met deksel op de pan ongeveer een uur zachtjes koken.
Zeef de bouillon en doe terug in de pan. Voeg de room, boter en 1 eetlepel cognac toe, en breng weer aan de kook.
Laat op een laag vuur nog ongeveer 5 minuten koken. Hierna opdienen, of af laten koelen en in de koelkast of vriezer bewaren tot gebruik.
Maak een julienne van wortel, prei en courgette en snij het kreeftenvlees in stukjes.
Verdeel de groenten en het kreeftenvlees over de borden en schenk de soep erover.