
Wat heb je nodig....
Wat gaan we doen....
Maak de winterpeen, prei en één ui schoon en snij in stukjes.
Leg de bouten in een schaal en voeg de groenten toe, samen met de azijn, rode wijn, kruidnagels, jeneverbessen en laurierblaadjes, en marineer afgedekt minstens een dag in de koelkast.
Haal de bouten uit de marinade en dep ze droog. Zeef de marinade zodat je de groenten en het marinadevocht gescheiden hebt
Verwarm 50 gram van de boter in een grote gietijzeren pan met dikke bodem op halfhoog vuur.
Bak de bouten even aan in de pan. Voeg de groente toe en bak ze even mee.
Giet dan de marinade erbij en laat het geheel 2-4 uur stoven met de deksel op de pan totdat de hazenbouten gaar zijn en het vlees makkelijk van het bot gaat..
Haal de bouten uit de pan, laat even afkoelen, en haal het vlees van het bot. Het bot kan weg, het vlees eventueel wat fijner snijden.
Giet de marinade wederom door een zeef. De groenten kunnen weg.
Borstel de paddestoelen schoon en snij in stukjes of plakjes. Pel en snipper ook de anders ui.
Bak nu de ui in de rest van de boter lichtbruin en voeg daarna de paddestoelen toe, en bak nog even mee.
Voeg het vlees toe, de (gezeefde) marinade, zilveruitjes, ontbijtkoek, cranberrysaus en worcestershiresauce. Zelf houd ik er niet van om veel zilveruitjes er door te doen. Pas ook op dat de cranberrysaus de hazenpeper niet te zuur/wrang maakt.
Laat zachtjes inkoken totdat er een gebonden saus ontstaat.
Breng op smaak met wat peper, zout en nootmuskaat.
Voeg de room toe en verwarm het geheel nog 10 minuten door.
Lekker met gekookte aardappels en rode kool of spruitjes.