
Wat heb je nodig....
Wat gaan we doen....
Laat voor je begint ALLE ingrediënten op kamertemperatuur komen, anders is de kans groot dat tijdens de bereiding de mayo gaat schiften. Dit gebeurt ook als je in het begin te snel teveel olie toevoegt!
Mijn voorkeur gaat uit naar een witte balsamico (Mazzetti Balsamico bianco) omdat ik die een minder zure/scherpe smaak vind hebben dan de meeste witte wijnazijn. Als mosterd gebruik ik een fijne Dijon mosterd.
Splits de eieren, alleen de dooiers worden gebruikt, het eiwit kan weg of in een ander gerecht gebruikt worden
Neem een ruime kom en doe alle ingrediënten erin, behalve de olie en de crème fraiche.
Klop met een garde tot een egale massa.
Voeg dan, al kloppende met de garde, lepel voor lepel de olie toe en klop telkens door tot een gladde saus.
Op een gegeven moment wordt de saus steeds dikker en mag je meer olie toevoegen, maar blijf rustig met de garde doorkloppen.
Vind je de mayo dik genoeg dan stop je met olie toevoegen. Hoe meer olie, des te dikker de mayo wordt!
Voeg je nog meer vocht toe, dan mag de mayo wat dikker zijn! In dit geval klop je er nog de crème fraiche door.
Naar smaak kun je verder variëren met het toevoegen van andere ingrediënten, zoals een lepeltje whisky, of verse kruiden.