
Deze Surinaamse komkommer past prima als bijgerecht bij pittige gerechten, zoals nasi of bami, om de heet gekruide smaak mee af te blussen.
Wat heb je nodig....
1 komkommer
1 rode ui
½ rode peper
250 ml azijn of witte wijnazijn
200 ml water
½ theelepel zout
4 eetlepel (basterd-/riet-) suiker
2 kruidnagels
8 pimentbolletjes
Wat gaan we doen....
1
Breng het water met de suiker en het zout aan de kook en laat zachtjes koken tot de suiker opgelost is. Haal van het vuur, doe de azijn erbij, en laat afkoelen.
2
Maak de ui schoon, snij doormidden, en daarna in halve ringetjes.
3
Snij de rode peper in kleine stukjes.
4
Schil desgewenst de komkommer en snijd deze overlangs doormidden, verwijder de zaadlijsten, en snij in plakjes.
5
Meng de komkommer, ui, azijnmengsel, pimentbolletjes en kruidnagels in een kom of bakje. Zorg ervoor dat de komkommer en ui helemaal bedekt zijn met het azijnmengsel.
6
Bewaar voor het beste resultaat een dag in de koelkast zodat de komkommer de smaken goed kan opnemen.