
Wat heb je nodig....
Wat gaan we doen....
Meestal gebruik ik een klein glazen (HAK!) potje met zo'n klik-deksel. Die gaan gemakkelijk open en dicht, sluiten goed af en zijn natuurlijk herbruikbaar. Als je meer of minder dressing nodig hebt, gebruik dan een ander eenheid van de ingrediënten, maar wel in dezelfde verhoudingen. Als vervanger van frambozenazijn gebruik ik wel eens witte wijnazijn en een beetje frambozen-/bosvruchten jam.
Doe alle ingrediënten, behalve de olie en eventueel sjalotje, in het glazen potje, deksel er op, en flink schudden. Peper en zout naar smaak, bij mij zijn dat 6 draaien van de peper- en zoutmolen!
Even laten staan en voeg dan de olijfolie toe en schud nogmaals goed door. Experimenteer eventueel met wat meer of minder olie, naar gelang de gewenste smaak. Begin met minder, en meer olie maakt de dressing milder en zachter van smaak.
Als laatste kan het fijn gesneden sjalotje erbij en schud nogmaals door.