
Romige aardappelpuree met peterselie en mosterd, lekker bij een gebakken visje of wild!
Wat heb je nodig....
500 g kruimige aardappelen
100 ml melk
30 g roomboter
500 ml bouillon van kip of rund, van een blokje of vers
1 ei
½ theelepel nootmuskaat
1 eetlepel peterselie
1 theelepel mosterd
Wat gaan we doen....
1
Schil en was de aardappelen en snij ze in stukken.
2
Kook de aardappelen in de bouillon tot ze gaar zijn. Ongeveer 20-25 minuten.
3
Verwarm ondertussen de melk en snij de peterselie fijn .
4
Scheid de eierdooier van het wit.
5
Giet de aardappelen af, maar bewaar wat van de bouillon.
6
Pers de aardappelen door een pureeknijper of als je die niet hebt stamp je de aardappelen fijn.
7
Roer daarna rustig de melk, boter, nootmuskaat, mosterd en peterselie er door.
8
Roer als laatste de eierdooier er door en eventueel nog een beetje bouillon als de puree te dik is.
9
Je kan de puree eventueel nog enkele minuten in een ovenschaal(tje) onder de grill gratineren, totdat er mooie bruine korstjes op komen.