
Wat heb je nodig....
Wat gaan we doen....
Paddestoelen in een bakje overgieten met kokend water of wat van de kippenbouillon en 20 minuten of langer laten weken. Lekkerder is om ze al een dag van tevoren in koud water te laten weken. Als ze voldoende geweekt zijn, een beetje uitknijpen en het onderste van de steeltjes eraf snijden. Het weekwater kun je zeven en gebruiken als “shiitake dashi”.
Snij de paddestoelen in stukjes, kneus het citroengras en voeg alles samen met de limoenblaadjes toe aan de bouillon.
Breng aan de kook en laat een paar minuten zachtjes pruttelen
Verwijder ondertussen de zaadjes en zaadlijsten uit de rode peper en snij in (halve) ringetjes. Pers het sap uit de limoen. Snij de kip in kleine blokjes.
Voeg de kip met het limoensap, de vissaus en suiker bij de bouillon en houd de soep 10 minuten tegen de kook.
Voeg tot slot de kokosmelk en rode peper (naar wens) toe.
Schenk de soep in (koffie)kopjes en garneer naar eigen inzicht met limoenpartjes en koriander en/of rode basilicum.