AuteurCategorie, MoeilijkheidsgraadBeginner
Heerlijke kruidige Thaise kippensoep met kokosmelk. Het lekkerste is natuurlijk als je een zelf gemaakte kippenbouillon gebruikt, maar anders voor een snelle versie kippenbouillonblokjes!

Vraag het aan

Opbrengsten4 porties
Voorbereidingstijd15 minutenKooktijd30 minutenTotale tijd45 minuten

Wat heb je nodig....

 300 g kipfilet
 1 l kippenboullion
 5 gedroogde Aziatische paddestoelen
 1 citroengrasstengel
 3 limoenblaadjes
 1 eetlepel limoensap
 1 eetlepel vissaus
  theelepel suiker
 ½ rode peper
 300 ml kokosmelk
 koriander of rode balicum voor de garnering

Wat gaan we doen....

1

Paddestoelen in een bakje overgieten met kokend water of wat van de kippenbouillon en 20 minuten of langer laten weken. Lekkerder is om ze al een dag van tevoren in koud water te laten weken. Als ze voldoende geweekt zijn, een beetje uitknijpen en het onderste van de steeltjes eraf snijden. Het weekwater kun je zeven en gebruiken als “shiitake dashi”.

2

Snij de paddestoelen in stukjes, kneus het citroengras en voeg alles samen met de limoenblaadjes toe aan de bouillon.

3

Breng aan de kook en laat een paar minuten zachtjes pruttelen

4

Verwijder ondertussen de zaadjes en zaadlijsten uit de rode peper en snij in (halve) ringetjes. Pers het sap uit de limoen. Snij de kip in kleine blokjes.

5

Voeg de kip met het limoensap, de vissaus en suiker bij de bouillon en houd de soep 10 minuten tegen de kook.

6

Voeg tot slot de kokosmelk en rode peper (naar wens) toe.

7

Schenk de soep in (koffie)kopjes en garneer naar eigen inzicht met limoenpartjes en koriander en/of rode basilicum.

vraag het aan