
Smakelijke vervanging voor de traditionele rijst! Lekker bij een (kip)kerrie gerecht.
Wat heb je nodig....
1 grote bloemkool
2 stokjes peterselie of een ander kruid naar smaak, bijvoorbeeld koriander
1 teentje knoflook
1 eetlepel olijfolie
Wat gaan we doen....
1
Verwijder het blad van de bloemkool
2
Snij de bloemkool in grove stukken.
3
Doe de bloemkool in een keukenmachine en maal de bloemkool fijn tot rijstkorrel grootte. Pas op dat je niet te lang maalt want dan houd je pap over.
4
Snij de peterselie fijn
5
Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de bloemkool op matig vuur voor ongeveer 5 minuten. Hij moet beetgaar zijn.
6
Pers de knoflook erboven uit en bak nog 2 minuten mee
7
Voeg tenslotte de peterselie toe, breng op smaak met wat peper en zout, en roer en warm nog even door.