AuteurCategorie, MoeilijkheidsgraadBeginner
Smakelijke vervanging voor de traditionele rijst! Lekker bij een (kip)kerrie gerecht.

Vraag het aan

Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd10 minutenKooktijd10 minutenTotale tijd20 minuten

Wat heb je nodig....

 1 grote bloemkool
 2 stokjes peterselie of een ander kruid naar smaak, bijvoorbeeld koriander
 1 teentje knoflook
 1 eetlepel olijfolie

Wat gaan we doen....

1

Verwijder het blad van de bloemkool

2

Snij de bloemkool in grove stukken.

3

Doe de bloemkool in een keukenmachine en maal de bloemkool fijn tot rijstkorrel grootte. Pas op dat je niet te lang maalt want dan houd je pap over.

4

Snij de peterselie fijn

5

Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de bloemkool op matig vuur voor ongeveer 5 minuten. Hij moet beetgaar zijn.

6

Pers de knoflook erboven uit en bak nog 2 minuten mee

7

Voeg tenslotte de peterselie toe, breng op smaak met wat peper en zout, en roer en warm nog even door.

vraag het aan