AuteuradminCategorie, , MoeilijkheidsgraadBeginner
Feestelijke saus, lekker bij een stukje vlees, zoals kip en varkenshaas, maar vooral bij eendenborst en wild.

Vraag het aan

Opbrengsten8 porties
Voorbereidingstijd5 minutenKooktijd20 minutenTotale tijd40 minuten

Wat heb je nodig....

 400 g cranberries
 200 g donkere basterdsuiker
 150 ml port
 1 sinaasappel
 6 kruidnagels
 1 kaneelstokje
 ½ theelepel zout

Wat gaan we doen....

1

Was de sinaasappel en maak droog.

2

Rasp eerst de schil van de sinaasappel en pers daarna het sap uit de vrucht

3

Doe twee theelepels sinaasappelrasp en 50 ml sinaasappelsap in een steelpan en voeg de overige ingrediënten toe (suiker, port, zout, kruidnagels, cranberries en kaneelstokje

4

Breng langzaam aan de kook en laat 15 tot 20 minuten zachtjes koken. Roer af en toe door.

5

Plet na ongeveer 10 minuten de cranberries met de achterkant van een pollepel, door ze tegen de zijkant van de steelpan te drukken.

6

Als de saus te dik wordt wat water toevoegen, en wat suiker als de saus te zuur smaakt.

7

Laat iets afkoelen en verwijder het kaneelstokje en de kruidnagels

8

Serveer lauwwarm of laat verder afkoelen voor later gebruik. Voeg dan tijdens het opwarmen nog wat water toe als de saus te dik is.

vraag het aan