AuteurCategorie, MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Kip schotel met diverse groenten in een romige kerriesaus, aangevuld met bananenschijfjes

Vraag het aan

Opbrengsten4 porties
Voorbereidingstijd25 minutenKooktijd40 minutenTotale tijd1 uur 10 minuten

Wat heb je nodig....

 500 g kippendijen
 1 prei
 1 rode paprika
 1 wortel
 1 grote ui
 2 teentjes knoflook
 250 g kastanjechampignons
 2 eetlepel olijfolie
 1 banaan
 400 g basmatirijst
Voor de kerriesaus
 ½ eetlepel kerriepoeder
 500 ml kippenbouillon
 ½ fl oz kookroom of melk
 50 g boter
 40 g bloem
 1 sjalotje
 1 eetlepel peterselie

Wat gaan we doen....

1

We beginnen met de kerriesaus door het gesnipperd sjalotje gaar te bakken in de boter en het kerriepoeder in een pannetje op laag vuur.

2

Laat een aantal minuten een beetje pruttelen, maar zorg dat de boter niet verbrandt/bruin wordt.

3

Voeg de bloem toe, roer goed door, en laat 2-3 minuten garen

4

Voeg nu in delen de kippenbouillon toe en roer iedere keer tot een gladde saus en breng telkens zachtjes aan de kook.

5

Voeg als laatste de kookroom en peterselie toe en laat de saus nog 5 minuten zachtjes pruttelen. Zet daarna het vuur uit.

6

Was de prei, paprika en wortel

7

Halveer de prei in de lengte en snij in halve ringetjes.

8

Snij de paprika in de lengte in vieren en verwijder de zaadlijsten en het steeltje. Snij de stukken in grove reepjes.

9

Rasp de wortel en snij in plakjes

10

Maak de champignons schoon en snij in plakjes

11

Verwijder de schil van de ui en de knoflook en hak beiden in stukjes

12

Kook/Stoom nu de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking, zodat deze straks klaar is. Meestal is de verhouding 90ml water op 100gr rijst.

13

Ondertussen gaan we verder. Doe de olijfolie in een ruime koekenpan of braadpan en bak de kippendijen op hoog vuur enkele minuten aan, Zet het vuur laag en bak nog 5 minuten door.

14

Voeg de ui en knoflook toe en bak enkele minuten mee.

15

Voeg de overige groenten toe en bak nog enkele minuten.

16

Voeg de kerriesaus toe en laat het geheel 10 minuten zachtjes sudderen.

17

Schil ondertussen de banaan en snij in plakjes

18

Voeg naar smaak nog wat zout en/of peper toe

19

Als laatste gaan de plakjes banaan er in, roer ze er voorzichtig door, en warm nog even door.

20

Opdienen met:

De rijst en naar wens nog wat extra plakjes banaan.

vraag het aan