
Frisse salade met appel en Griekse yoghurt. Heerlijk bij de barbecue!
Wat heb je nodig....
½ witte kool of spitskool
2 bospenen
1 appel bijv. Elstar
1 kleine ui
1 teentje knoflook
1 stengel bleekselderij
3 eetlepel rozijnen
2 eetlepel griekse yoghurt
1 theelepel mosterd
1 eetlepel mayonaise
1 eetlepel witte wijn azijn
1 eetlepel witte wijn
1 theelepel honing
peper en zout
Wat gaan we doen....
1
Verwijder de buitenste bladeren van de kool en rasp of snij de kool in hele dunne reepjes, en doe dit in een ruime schaal.
2
Maak de wortelen schoon en rasp ze, voeg bij de kool.
3
Pel en snipper de ui, en snij de bleekselderij in kleine maantjes, en voeg toe aan de kool.
4
Schil de appel, snij in vieren, verwijder het klokhuis, en snij in blokjes, en voeg deze samen met de rozijnen bij de kool.
5
Maak een dressing van de wijn, witte wijn azijn, griekse yoghurt, mayonaise, honing, mosterd en een uitgeperst teentje knoflook. Breng op smaak met peper en zout.
6
Meng de dressing door de salade!
7
Laat een half uurtje staan, maar schep de salade om de 5 minuten even rustig door.
8
Voeg eventueel nog wat fijngesneden peterselie toe.