AuteurCategorie, MoeilijkheidsgraadBeginner
Overheerlijk, fris, beetje zoetzuur, voor bij een stukje gegrild vlees, als toetje, of als tussendoortje!

Vraag het aan

Opbrengsten4 porties
Voorbereidingstijd10 minutenKooktijd10 minutenTotale tijd2 uur

Wat heb je nodig....

 500 g rabarber
 2 eetlepel rietsuiker
 ¼ theelepel kaneelpoeder
 ¼ theelepel kruidnagelpoeder
 2 eetlepel water

Wat gaan we doen....

1

Verwijder de bladeren van de rabarberstelen

2

Was de stelen, en verwijder een stukje van de uiteinden

3

Snij de stelen in kleine stukjes en breng samen met de overige ingrediënten langzaam aan de kook

4

Roer regelmatig door tot de rabarber uit een valt. Na ongeveer 5-10 minuten.

5

Naar wens kun je nog ander ingrediënten aan de moes toevoegen, zoals verse aardbeien, wat bosbessen jam, een tl citroensap, of extra suiker of kaneel.

6

Laat afkoelen en bewaar maximaal 4-5 dagen in de koelkast.

vraag het aan