Romige komkommersalade

AuteurCategorie, MoeilijkheidsgraadBeginner
Een frisse komkommersalade die door de Griekse yoghurt lekker romig smaakt en door de dille uitstekend past bij een visgerecht.

Vraag het aan

Opbrengsten2 porties
Voorbereidingstijd5 minutenKooktijd15 minutenTotale tijd20 minuten

Wat heb je nodig....

 1 komkommer
 10 trostomaatjes
 1 hardgekookt ei
 1 kleine ui of sjalotje
 1 eetlepel witte wijnazijn
 2 eetlepel Griekse yoghurt
 1 eetlepel mayonaise
 1 eetlepel extra vierge olijfolie
 1 theelepel mosterd
 2 theelepel verse of gedroogde dille
 zwarte peper en zout

Wat gaan we doen....

1

Pel en snipper het uitje.

2

Was en schil de komkommer, snij in de lengte doormidden, verwijder eventueel de zaadlijsten en snijd in dunne plakjes.

3

Was de tomaatjes en halveer deze.

4

Meng in een kommetje de yoghurt, mayonaise, olijfolie, dille, mosterd en witte wijnazijn tot een glad sausje.

5

Doe de komkommer en ui in een schaal, voeg  het sausje toe en roer alles goed door.

6

Breng eventueel verder op smaak met gemalen zeezout en zwarte peper.

7

Garneer met de tomaatjes en partjes ei.

vraag het aan