
Een frisse komkommersalade die door de Griekse yoghurt lekker romig smaakt en door de dille uitstekend past bij een visgerecht.
Wat heb je nodig....
1 komkommer
10 trostomaatjes
1 hardgekookt ei
1 kleine ui of sjalotje
1 eetlepel witte wijnazijn
2 eetlepel Griekse yoghurt
1 eetlepel mayonaise
1 eetlepel extra vierge olijfolie
1 theelepel mosterd
2 theelepel verse of gedroogde dille
zwarte peper en zout
Wat gaan we doen....
1
Pel en snipper het uitje.
2
Was en schil de komkommer, snij in de lengte doormidden, verwijder eventueel de zaadlijsten en snijd in dunne plakjes.
3
Was de tomaatjes en halveer deze.
4
Meng in een kommetje de yoghurt, mayonaise, olijfolie, dille, mosterd en witte wijnazijn tot een glad sausje.
5
Doe de komkommer en ui in een schaal, voeg  het sausje toe en roer alles goed door.
6
Breng eventueel verder op smaak met gemalen zeezout en zwarte peper.
7
Garneer met de tomaatjes en partjes ei.